Контакти

62300, м. Дергачі, вул. Сумський шлях, 79-б

derradadergachi@ukr.net

(05763) 3-01-15

ДЕРГАЧІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Офіційний веб-сайт Дергачівської міської ради

Персональний кабінет

У Харківській області ліквідовано борги з виплати зарплати на загальну суму 5,5 млн грн

Сьогодні: 29 березня 2024 р.
414

29 березня в ХОДА відбулося засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

На засіданні комісії директор Департаменту соціального захисту населення  ХОДА Юрій Шпарага зазначив, що питання погашення боргів з виплати заробітної плати знаходиться на постійному контролі керівництва обласної державної адміністрації.

«13 березня питання стану оплати праці, погашення боргів з виплати заробітної плати розглядалося на розширеному засіданні колегії облдержадміністрації та представників прокуратури Харківської області, - зазначив Юрій Шпарага. - У ході засідання колегії голова ХОДА Юлія Світлична дала доручення структурним підрозділам облдержадміністрації разом із контролюючими органами посилити роботу щодо оплати праці на підприємствах, де утворилася або збільшилася заборгованість із заробітної плати».

Також було наголошено на персональній відповідальності кожного керівника щодо дотримання законодавства, прав та норм з виплати заробітної плати.

За даними моніторингу станом на 29 березня, в області ліквідовані борги з виплати заробітної плати на загальну суму 5,5 млн грн, у тому числі на АК «Харківобленерго» - у сумі 2,8 млн грн, на ПАТ «Харківський підшипниковий завод» – у сумі 1,9 млн грн та на ПАТ «Харківський верстатобудівний завод» - у сумі 0,6 млн грн.

Значна частка зарплатних боргів в області (84,4 %) зосереджена на підприємствах, які знаходяться в процедурі банкрутства, тому Головному територіальному управлінню юстиції у Харківській області доручено вжити заходів у межах повноважень з метою скорочення зазначених боргів.

На засіданні комісії розглянуто стан погашення боргів на підприємствах - банкрутах: ПП «Сервісна компанія «Комфорт-Харків», АТВТ «Свемон Восток», ТОВ «Екіпаж», ПрАТ «Харківський коксовий завод», а також у комунальній установі «Чугуївський районний будинок культури».

За підсумками засідання визначено першочергові заходи, спрямовані на ліквідацію боргів.

 

Поділитися в соціальних мережах

№ 201

Останній номер газети
«Рідне місто»

Посилання на державні ресурси: