Контакти

62300, м. Дергачі, вул. Сумський шлях, 79-б

derradadergachi@ukr.net

(05763) 3-01-15

ДЕРГАЧІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Офіційний веб-сайт Дергачівської міської ради

Персональний кабінет

Служба зайнятості - надійний помічник у пошуку роботи

Сьогодні: 19 квітня 2024 р.
498

На сьогодні державна служба зайнятості є сучасною сервісною установою, що створена для реалізації політики зайнятості населення і забезпечення громадянам відповідних гарантій на всій території України.

 Кожного дня фахівці центрів зайнятості вирішують актуальні питання ефективного задоволення потреб клієнтів, які звертаються за допомогою. Для якісного та оперативного виконання завдань служба постійно рухається вперед, впроваджуючи інноваційні форми та нові методи роботи у власну діяльність.

Так, з 1 січня 2019 року у Державній службі зайнятості запроваджено Інститут кар’єрного радника. Відповідно до нововведень фахівців, які  забезпечують організацію надання послуг шукачам роботи та зареєстрованим безробітним, розділили на реєстраторів та кар’єрних радників. Реєстратор - це фахівець служби зайнятості, який першим зустрічає шукачів роботи. Його завдання – з’ясувати потреби людини, проінформувати про послуги, які надає служба зайнятості, наявні вакансії тощо. Під час прийому реєстратор проводить первинне профілювання – оцінку можливостей працевлаштування людини. У разі ж неможливості оперативного направлення на працевлаштування, реєстратор призначає зустріч з кар’єрним радником
Кар’єрні радники Дергачівської районної  філії Харківського обласного центру зайнятості – це високопрофесійні досвідчені співробітники служби зайнятості, які здійснюють повний супровід клієнтів для їх подальшого працевлаштування. Ці фахівці під час індивідуальної бесіди з клієнтом враховують усі побажання людини щодо підходящих вакансій, її професійний та освітній рівень, досвід роботи, ступінь трудової мотивації, активності та мобільності, обставини, які можуть бути перешкодою при працевлаштуванні. 
Одним із ключових інструментів, які використовують в роботі кар′єрні радники для надання дієвої допомоги у пошуку роботи, є розробка спільно з клієнтом індивідуального плану працевлаштування, основаного на взаємних обов’язках шукача роботи та фахівця служби зайнятості.

На сьогодні у Дергачівській районній філії ХОЦЗ працюють 4 кар’єрні радники та 1 реєстратор. Окрім того, впроваджуючи нові форми та методи роботи служби зайнятості, функцію реєстратора виконує директор філії В.В.Кисіль. Працюючи  персонально з громадянами, які зверталися за послугами до служби зайнятості, Валерія В’ячеславівна проводить облік осіб, які шукають роботу, ознайомлює з актуальними вакансіями, здійснює підбір підходящої роботи та видає направлення на працевлаштування, надає консультації з питань законодавства про зайнятість, інформує про стан  ринку праці району, про можливість професійного навчання в Харківському ЦПТО та участі у громадських роботах. З метою якісного підбору підходящої роботи та прискорення працевлаштування проводить первинне профілювання. 

Зазначимо, що станом на 1 липня 2019 року за сприяння Дергачівської районної філії ХОЦЗ працевлаштовано 913 осіб на підприємства району та м. Харкова, з них - 274 безробітних; 75 безробітних направлено на громадські і 95 - на тимчасові роботи, 150 безробітних були охоплені професійним навчанням з подальшим працевлаштуванням до роботодавців району. Надано профорієнтаційних послуг 755 безробітним.

За 6 місяців 2019року укомплектовано 870 вакансій, рівень укомплектування склав 87,8%.

Запрошуємо всіх, хто шукає роботу, завітати до Дергачівської районної філії ХОЦЗ, що знаходиться за адресою: м. Дергачі вул. 1 Травня, 8-А, тел. 3-10-61.

 

 

Поділитися в соціальних мережах

№ 201

Останній номер газети
«Рідне місто»

Посилання на державні ресурси: