Контакти

62300, м. Дергачі, вул. Сумський шлях, 79-б

derradadergachi@ukr.net

(05763) 3-01-15

ДЕРГАЧІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Офіційний веб-сайт Дергачівської міської ради

Персональний кабінет

ВИЇЗДНЕ ЗАСІДАННЯ ПРОФОРІЄНТАЦІЙНОГО УЧНІВСЬКОГО КЛУБУ «PRO-ПРОФЕСІЇ»

Сьогодні: 19 квітня 2024 р.
249

У рамках роботи профорієнтаційного Клубу «Pro - професії» для учнів 9 класу КЗ «Дергачівський ліцей № 2» 19 вересня 2019 року проведено виїзне засідання клубу.

 

Головна мета клубу зорієнтувати учнів старших класів на успішне професійне майбутнє, розширити уявлення про світ професій та сфери їх застосування, на прикладі розповідей професіоналів спланувати свій професійний успіх. У засіданні клубу взяла участь провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Наталія Головко та заступник начальника Дергачівського бюро правової допомоги Аліна Волкова. Фахівець центру зайнятості розповіла підліткам, як зрозуміти специфіку різних професій, їх складність та актуальність на сьогодні, проінформувала про робітничі професії, які з них є найактуальнішими і як зробити свідомий вибір свого майбутнього. Учні дізналися про послуги центру зайнятості, про запровадження новітніх форм роботи та можливість проходження тестування на онлайн-платформі Державної служби зайнятості «Моя професія: консультаційна мережа» та використання інноваційного інтерактивного продукту «Атлас професій майбутнього з доповненою віртуальною реальністю».
Аліна Євгеніївна розповіла школярам про професію юриста, яка по праву вважається однією з найдревніших і найшановніших. Вона наголосила, що професія юриста - це, перш за все, величезний рівень відповідальності. Наталія Миколаївна поінформувала, в яких установах може працювати юрист, плюси і мінуси професії, а також де цю професію можна здобути. Також Аліна Євгеніїївна зазначила, що із 16 до 20 вересня триває всеукраїнський тиждень протидії булінгу. Під час заходу спеціаліст «Дергачівського бюро правової допомоги» провела правопросвітницьке інформування, спрямоване на те, щоб учасники освітнього процесу знали про запровадження адміністративної відповідальності за вчинення булінгу (цькування) та формування нетерпимості до цього явища. Діти з цікавістю сприймали інформацію, спілкувалися, ставили запитання, висловлювали свої думки. Побажаємо учням успіхів у навчанні та сподіваємось, що наші зустрічі принесуть їм не тільки задоволення від цікавого спілкування, а й нададуть реальну допомогу у виборі свого професійного майбутнього та правообізнаності.

Поділитися в соціальних мережах

№ 201

Останній номер газети
«Рідне місто»

Посилання на державні ресурси: