Контакти

62300, м. Дергачі, вул. Сумський шлях, 79-б

derradadergachi@ukr.net

(05763) 3-01-15

ДЕРГАЧІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Офіційний веб-сайт Дергачівської міської ради

Персональний кабінет

Шановна громадо м. Дергачі та сіл Дергачівської міської ради!

Сьогодні: 18 квітня 2024 р.
228

Підбиваючи підсумки роботи виконавчого комітету міської ради за 2019 рік, надаю громаді інформацію про виконання повноважень у різних галузях міського господарства.

«Працюємо. Створюємо. Для життя. Для людей» - це незмінне гасло завжди було принципом роботи Лисицького Олександра Васильовича – Дергачівського міського голови семи скликань (21.03.1990 – 29.04.2017 рр.). Сьогодні ми працюємо за ним. Пам’ятаємо і не зраджуємо його принциповим, виваженим, цілеспрямованим підходам до будь-якої справи.

Влад 1Виконання повноважень в галузі житлово-комунального господарства.

- проведено капітальний ремонт покрівлі багатоквартирного житлового будинку по вул. Садова,10Б;

- проведено роботи по капітальному ремонту покрівель багатоквартирних житлових будинків по вул. Центральна, 13, 22; Влад 9

- встановлено металеві двері у під‘їздах багатоповерхових житлових будинків по вул. Садова,10А, 10В, 10Г, 10Б, вул. Сумський  шлях, 178 (під.2,4);

- проведено поточний ремонт (заміна) віконних блоків та улаштування віконних прорізів  в під‘їздах багатоквартирного житлового будинку по вул. Садова,10Д, 10А, 10К;

- улаштовано дверні прорізи в під‘їздах багатоквартирних житлових будинків по вул. Садова,10А, 10Б, 10В, 10Г;

- проведено поточний ремонт навісів над входами в під‘їзди  багатоквартирних житлових будинків по вул. Садова, 10Б (1,2,4,5), по вул. Центральна, 1А (під.3);

- проведено поточний ремонт входів у 1,2,3 та 4-й під‘їзди житлового будинку по вул. Центральна, 11Г;

- проведено роботи по виготовленню та монтажу навісів у 1,2 під‘їздах житлового будинку по вул. Сумський шлях, 178;

- проведено поточний ремонт навісів над входами у під‘їзди  житлового будинку по вул. Центральна, 9 (2 під‘їзди);

- проведено поточний ремонт підлоги при вході у 1 під‘їзд житлового будинку по вул. Центральна, 9;

- виготовлено проектно-кошторисну документацію по капітальному ремонту вентиляційних шахт багатоквартирного житлового будинку по вул. Садова, 10В та здійснено обстеження технічного стану 5 під‘їзду даного будинку;

- проведено ремонт мереж електропостачання вхідних груп багатоквартирних житлових будинків в м. Дергачі;

- проведено поточний ремонт частини приміщень адміністративної будівлі та даху міської ради по вул. Сумський шлях, 79Б;

- замінено вхідні двері на металеві та металопластикові;

- проведено капітальний ремонт по утепленню фасаду  адміністративної будівлі міської ради по вул. Сумський шлях, 79Б.

Продовжено переведення багатоквартирних житлових багатоквартирних будинків по вул. Центральній, вул. Садовій, вул. Сумський шлях, вул.Суворова, 23 та гуртожитку по вул. Сумський шлях,176 В на індивідуальне газо-електро-опалення.

У 2019 році закінчено  реконструкцію системи газопостачання житлових будинків  № 21, №22, №23  по вул. Центральна;  № 10-А, 10-Б, 10-Д, 10-Є, 10-К по вул. Садова; житлового будинку №178 по вул. Сумський шлях. Відшкодовано витрати по реконструкції системи газопостачання житлових квартир (проведення проектно-вишукувальних, будівельно-монтажних, пуско – налагоджувальних робіт) в будинках №№ 10-А, 10-Б, 10-Д, 10-Є, 10-К, 10-Ж по вулиці Садовій, № 178 по вулиці Сумський шлях (160 квартир), по вул. Суворова, 23.

Безпосередньо комунальним підприємством «Дергачікомунсервіс» за кошти міського бюджету було виконано ремонт внутрішньо будинкових систем водопостачання багатоповерхових будинків м. Дергачі, ремонт водопровідних мереж м. Дергачі – центральна мережа, гідродинамічне очищення мережі водовідведення по в-ду Заводський, вул.Центральна, вул.Садова, вул.Соснова, вул.Степова, чистка колектора на КНС по вул. Садова, придбано насос для мережі водовідведення, насос та обладнання для водопровідних мереж. Проведено поточний ремонт водозабірної свердловини по вул.Сумський шлях.

Влад 11У рамках реалізації проєкту з Українським фондом соціальних інвестицій, що фінансується Урядом Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW, проведено капітальний ремонт гуртожитку для внутрішньо переміщених по вул.Наукова, 28. Так, у 2019 році за кошти міського бюджету  встановлено модульну газову генераторну для газопостачання гуртожитку (в т.ч. придбання та встановлення модему, експертиза робочого проєкту, технічне обслуговування газового обладнання); здійснено оплату послуг за стандартне приєднання до електричних мереж; проведено паспортизацію вимірювального комплексу гуртожитку; придбано лічильник води, меблі, матраци, подушки, ковдри, плити електричні, витяжки, гардини, карнизи для облаштування  кімнат.

 

 

Виконувались роботи по оновленню інформаційних стендів Дергачівської міської ради. Відповідно до чинного законодавства проводилось розміщення зовнішньої реклами.

Міська рада має три комунальні підприємства, що надають послуги населенню. Це – КП технічної інвентаризації «Інвенрос», КП «Дергачівська міська ритуальна служба» та КП «Дергачікомунсервіс». З метою забезпечення їхньої ефективної роботи та вирішення нагальних проблем протягом звітного періоду на засіданнях міської ради та виконавчого комітету заслуховувались питання про виконання статутних завдань комунальними підприємствами, погоджувались фінансові плани та плани соціально-економічного розвитку, інвестиційні програми. Слід зазначити, що найбільше уваги приділялося щодо забезпечення безперебійної роботи КП «Дергачікомунсервіс», яке надає основні послуги населенню – водопостачання, водовідведення, вивіз твердих побутових відходів та утримання багатоквартирних будинків. На жаль, населення в повному обсязі не здійснює сплату за комунальні послуги, тарифи є збитковими, бо затверджувалися у 2017 році за розрахунками 2016 року. Та попереду тривають суттєві зміни  у відносинах щодо отримання комунальних послуг мешканцями багатоквартирних будинків.  З 1 травня 2019 року введено в дію Закон України «Про житлово-комунальні послуги». Згідно Закону надання житлово-комунальних послуг здійснюється виключно на договірних засадах. При цьому Законом передбачено, що до  01.05.2020 року співвласники багатоквартирних будинків незалежно від обраної ними форми управління багатоквартирним будинком зобов’язані прийняти рішення про модель організації договірних відносин з виконавцями комунальних послуг (крім послуг з постачання електричної енергії та природного газу) щодо кожного виду комунальної послуги, а виконавці комунальних послуг – укласти із такими співвласниками договори про надання відповідних комунальних послуг відповідно до обраної співвласниками моделі організації договірних відносин.

Дергачівською міською радою протягом 2019 року  постійно проводилось інформування населення, а саме: співвласників багатоквартирних будинків про істотні зміни, які відбулися у законодавстві у сфері житлово-комунальних послуг. На жаль, мешканці багатоквартирних будинків не сприймають інформацію про нову систему взаємовідносин, що виникатимуть у процесі надання та споживання цих послуг, наявність різних моделей договірних відносин у сфері комунальних послуг, особливість укладення, зміни і припинення договорів про надання комунальних послуг у багатоквартирному будинку. Крім того, співвласники житла здебільшого не усвідомлюють обов’язку утримання житла, що є необхідною умовою будь-якої власності, натомість знаходяться в очікуванні фінансової допомоги з боку держави або міської влади, у тому числі щодо утримання та ремонту будинків. Усі намагання міської ради довести до мешканців багатоквартирних будинків інформацію про необхідність визначитися з формою управління будинком не дали результатів. Так, міською радою були ініційовані збори співвласників багатоквартирних будинків за місцем їх проживання, участь у яких, на жаль, приймало близько 5% від загальної кількості співвласників. Здебільшого участь у зборах приймали люди похилого віку, які не в змозі взяти на себе ініціативу по створенню ОСББ чи визначення управителя.

Також, міською радою за участю національного консультанта із створення ОСББ у Харківській області Ю.Самойловою було організовано та проведено курс тренінгів для населення по створенню ОСББ. Із присутніх ініціативних груп від 5-ти будинків (загальна кількість багатоповерхових будинків у місті складає 37) тільки співвласники одного будинку організувались для створення ОСББ, але й ті ще не зареєструвалися юридично. Так, на сьогодні триває низка заходів  КП «Дергачікомунсервіс» та міської ради щодо організації виконання положень Закону України «Про житлово-комунальні послуги».

Однією із гострих проблем є питання вивезення твердих побутових відходів із приватного сектора. Комунальне підприємство щоденно ініціює серед населення укладання договорів на вивіз ТПВ, але, на жаль, мешканці вкрай неохоче користуються послугою комунальників і продовжують створювати несанкціоновані сміттєзвалища на території міста.

Виконання повноважень у сфері благоустрою території

Влад 3За звітний період за рахунок міського бюджету та субвенції з районного бюджету було проведено капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Наукова, вул. Трудова; розробка робочих проєктів капітального ремонту дорожнього покриття по вул. Наукова, вул. Залізнична, вул. Центральна, вул. Трудова; капітальний ремонт (облаштування) тротуарної доріжки від пров. Парковий до комплексу стадіону "Авангард" по вул. Сумський шлях. Проведено поточний ремонт дорожнього покриття  по вул. Культури (від буд. №133 до буд. №101), вул. 1 Травня (від перехрестя з вул. Сумський шлях до буд. №155), вул. Каштанова (від буд. №1 до перехрестя з вул. Сумський шлях), пров. 1 Травня (від буд. №12 до буд. № 22), вул. Морозенка (від перехрестя з вул. 1 Травня до буд. №29), вул. Потьомкіна (від буд. №1-А до перехрестя з вул. Вокзальна), вул. Кутянська (від перехрестя з вул. Вокзальна до буд. №6), вул. Вокзальна (від буд. №16до буд. 72), пров. Семенський, вул.Центральна (від перехрестя з пров. Футлярний до буд. №48-А); пров.1 Травня  (від  буд. № 22  до буд. № 36);  вул. Культури  (від  буд. № 99 до перехрестя з вул. Золочівський шлях); 

Влад 7

вул. Незалежності (від перехрестя з вул. Сумський шлях до буд. № 56); пров. Футлярний; вул. Єрмішина (від перехрестя з вул. Сумський шлях до перехрестя з вул. Садова); вул. Хлібороба (від буд. № 4 до буд. № 90); вул. Залізничній (від буд. № 7А до буд. № 5); вул. Садова (біля буд. № 10 Д); вул. Калинова (від буд. № 14 до пров. Калиновий); вул. Дружби (від перехрестя з вул. Центральна до вул. Потьомкіна); вул. Центральна (від буд. № 46 до буд. № 28); вул. Щаслива (від буд. № 1 до буд. № 5А); на перехресті пров. Новоселівський та пров. Олександрівський; в'їзду Комунальний (від перехрестя з вул. Сумський шлях до буд. № 14 в'їзду Комунальний); вул. Тітова; вул. Залізнична (від буд. № 24 до буд. № 16); вул. Залізнична (від буд. № 4 до буд. № 1); вул. Сербіна (від перехрестя з вул. 23 Серпня до буд. № 27); вул. Сербіна (від буд. № 31 до перехрестя з вул. Калинова); вул. Садова (від перехрестя з вул. Соснова до в`їзду Садовий); пров. Корсіковський (від вул. Садова до перехрестя з вул. Сумський шлях); вул. Центральна (від буд. № 28 до буд. № 16/1); вул. Центральна (від буд. № 16/1 до зони відпочинку по вул. Центральна, 1-А); вул. Центральна (від буд. № 16/1 до вул. Дружби); вул. 

Влад 13

Центральна (від зони відпочинку по вул. Центральна, 1-А до вул. Лозівська); пров. Олександрівський (від перехрестя з вул. Харківська до буд. № 10 по пров. Олександрівський); пров. Залізничний (від буд. № 2 до залізничного тунелю); вул. 23 Серпня біля буд. № 8; пров. Конторський (від перехрестя з вул. Матюшенка до перехрестя з вул. Гната Хоткевича); вул. Хлібороба (від буд. № 25 до буд. № 29); вул. Гната Хоткевича (від буд. № 20 по площі Перемоги до буд. № 19 по вул. Гната Хоткевича); вул. Гната Хоткевича (від буд. № 19 до буд. № 50); вул. Огородня (грейдування),  пров. Огородній (грейдування), пров. Нагорний (грейдування); проведено ремонт внутрішніх квартальних проїздів та тротуарів житлових масивів по вул. Садова (біля буд.10Д), вул. Садова (біля буд.№10-А, №10-Б, №10-Г), вул. Садова (від перехрестя з вул. Соснова до буд. 10-Ж ), вул. Сумський шлях,79-Б (внутрішньо - квартальний проїзд); вул. Центральна (від буд. № 16 до буд. № 21); вул. Центральна (від буд. № 3 до буд. № 15); вул. Сумський шлях (від буд. № 178 до буд. № 176-В); вул. Сумський шлях (від буд. № 176-В до буд. № 176-Б); 

Влад 14

поточний ремонт тротуару по вул. Щаслива біля буд. № 6; вул. Центральна (від буд. № 44 до будинку № 16/1); пров. Бакуменка  (від вул. Золочівський шлях, буд.№129 до буд. № 7 по пров.Бакуменка); на загальну суму 9575232,92 грн.

 

 

 

 

 

 

 

 

Влад 15

Встановлено металеві огородження по вул.Культури та пров.Культури у місцях переходу через стічні канави. Проведено частковий ремонт пішохідного місточка до джерела по пров.Нагорний; встановлено металеві сходи від буд.23 вул. Суворова. Проведено частковий ремонт сходів на відрізку від залізничної колії до вул. Залізнична; встановлено металеві пішохідні містки з огородженням по вул. Харківська, вул. Золочівський шлях, виготовлено опорні  стовпи під металевий місток від пров. Лопанський до вул. Калинова; проведено роботи по демонтажу фундаментних блоків по пров. Незалежності. Здійснено роботи з очищення та утримання доріг та тротуарів, а саме: придбання піщано-сольової суміші, щебеню, солі, тротуарної плитки тощо.

 

 

 

 

Влад 2Проведено поточний ремонт мереж вуличного освітлення; технічне обслуговування мереж; здійснено  придбання електричних ламп, плафонів, кабелю, вуличних світильників, лічильників, залізобетонних стійок; розроблено технічні умови мереж  вуличного освітлення по об‘єктам, які вже освітлені; здійснено стандартне приєднання точок обліку до електричних мереж вуличного освітлення; проведено реконструкцію вуличного освітлення по вул. Садова.

 

 

 

 

 

 

 

 

У місті облаштовано 66 дитячих ігрових зон. Для їх функціонування проведено частковий ремонт виробів  у зонах відпочинку; здійснювалось придбання  ігрових конструкцій  для дитячих майданчиків; фарби, лав, спортивного майданчика.

За рахунок коштів обласного бюджету проводились роботи по реконструкції скверу для короткочасного відпочинку населення по пров. Парковому.

Влад 4 1Влад 4

Міською радою проведено частковий ремонт автобусної зупинки на перехресті вул. Золочівський шлях та вул.23 Серпня.

Проведено ремонт пам’ятника ліквідаторам ЧАЕС, пам‘ятника Першій Вчительці, роботи по заміні бетонних ажурних плит забору біля братської могили по вул.Садова.

Встановлено систему відеоспостереження на території комплексу стадіону «Авангард».

Заберпечено придбання піску на дитячі майданчики в заклади дошкільної освіти, на ігрові зони по території міської ради, на цвинтарі, спортивні зони.

Влад 16За рахунок коштів міського бюджету проведено ремонт (чистка) шахтних колодязів загального призначення: по пров. Ватутіна (навпроти буд. № 18), пров. Виноградовий (навпроти буд. № 34), вул. Борейська (біля буд. № 36), пров. Шкільний (біля буд. № 176),  с. Шовкопляси (по вул. 1 Травня (біля буд. № 21)), с. Ємці (район магазину), вул. Потьомкіна, 50, вул. Горького, 46, вул. Седова, 20, вул. Сербіна, 28, вул. Шевченка, с. Шовкопляси (район кладовища).

 

 

 

 

У рамках місячників благоустрою, днів довкілля, весняної толоки та суботників організовувались за участю комунальних підприємств та мешканців міста прибирання територій та благоустрій вулиць. За участі депутатів міської ради було організовано прибирання біля русла річки Лопань. Користуючись нагодою, хочу відзначити участь мешканців у роботах із благоустрою по вул.Харківська, вул.Сумський шлях, вулиць і провулків мікрорайону Нові Дергачі, вул.Лозівська, території ОСББ «Дергачівське».

Традиційно відбувся міський конкурс "Місто найкращого благоустрою". За результатами огляду 350 мешканців міста було відзначено в номінації «Краща прибудинкова територія».

Виконання повноважень у сфері розвитку дошкільної освіти.

влад 6Проведено коригування проєктно-кошторисної документації по  капітальному ремонту дитячого садка по пров. Корсіковський, 19; здійснено обстеження будівельних конструкцій будівлі дитячого садка та складено технічний висновок;

капітальний ремонт харчоблоку та поточний ремонт приміщення закладу дошкільної освіти № 1 «Калинка»; капітальний ремонт по утепленню фасаду будівлі НВК № 1; здіснено роботи з прокладання кабелю та створення локальної мережі закладу дошкільної освіти №3 «Сонечко»; проеведено поточний ремонт харчоблоку закладу дошкільної освіти №2 «Лелеченька» та гідравлічні випробування внутрішньо-будинкових систем опалення будівлі.

 

 

Виконання повноважень у сфері фізичної культури та туризму.

Здійснено капітальний ремонт спортивних майданчиків комплексу стадіону «Авангард»; проведено  спортивні заходи на Кубок пам‘яті Дергачівського міського голови О. Лисицького з різних видів спорту.

Влад 5Влад 8

Влад 8 1Влад 8 2

Зважаючи на те, що м. Дергачі є містом районного значення, великий об’єм роботи у сфері освіти, культури, спорту, надання соціальних послуг здійснюється у співпраці з районними управліннями та службами.

Поділитися в соціальних мережах

№ 201

Останній номер газети
«Рідне місто»

Посилання на державні ресурси: