Контакти

62300, м. Дергачі, вул. Сумський шлях, 79-б

derradadergachi@ukr.net

(05763) 3-01-15

ДЕРГАЧІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Офіційний веб-сайт Дергачівської міської ради

Персональний кабінет

Легалізація заробітної плати – основа стабільного майбутнього

Сьогодні: 19 квітня 2024 р.
594

Такі явища, як «зарплата в конвертах» та робота без оформлення трудових відносин, мають глибокі корені й руйнують суспільство зсередини, позбавляючи майбутнього тих, хто отримує неофіційну заробітну плату.

 

Перш за все, це втрата страхового стажу для призначення пенсії. Сьогодні працівники не бачать проблем в отриманні «тіньової» заробітної плати, оскільки до кишені надходять  «чисті доходи». Коли вони надають згоду працювати на таких умовах, то самі позбавляють себе соціальних гарантій.

 Використовуючи працю людей без належного оформлення документів, роботодавці порушують Кодекс Законів про працю України. Тому хотілося б звернутися до осіб, які  мають намір працевлаштуватися або вже працевлаштовані. Вимагайте від роботодавця укладання з вами трудової угоди. І навіть, якщо така угода укладена, дізнайтеся чи зареєстрована вона належним чином, чи сплачується за вас єдиний внесок. На сьогоднішній день, зареєструвавшись на веб-порталі Пенсійного фонду України, кожна застрахована особа має можливість контролювати свою зарплату та майбутню пенсію, перевіряти факт сплати внесків та суму, з якої вони перераховуються. Громадяни, які працюють без укладеного трудового договору, позбавляють себе лікарняного, допомоги у разі отримання травми на виробництві, трудового стажу, пенсії, відпустки.

Пам’ятайте, що отримуючи заробітну плату в «конверті», - ви маєте досить забезпечене сьогодення, але ризикуєте своїм майбутнім!

Поділитися в соціальних мережах

№ 201

Останній номер газети
«Рідне місто»

Посилання на державні ресурси: