Контакти

62300, м. Дергачі, вул. Сумський шлях, 79-б

derradadergachi@ukr.net

(05763) 3-01-15

ДЕРГАЧІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Офіційний веб-сайт Дергачівської міської ради

Персональний кабінет

Житлова субсидія з 1 травня 2020 року: відповіді на найпопулярніші питання мешканців району

Сьогодні: 29 березня 2024 р.
637

Чи не припиниться надання субсидії на період карантину?

Заборонено на період карантину припинення надання житлової субсидії крім обставин, що унеможливлюють надання житлової субсидії, зокрема: у разі переїзду  домогосподарства в інше житлове приміщення, у разі смерті одинокої особи або особи, яка була зареєстрована у даному житловому приміщенні або зміни складу сім’ї (реєстрації шлюбу, розлучення).

 

Як буде призначатися субсидія з 1 травня 2020 року?

Усім домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному періоді 2019-2020рр., призначення субсидії на наступний період проводитиметься без звернень громадян.

Навіть домогосподарствам, яким субсидія раніше була призначена за рішенням комісії, не потрібно звертатись до управління праці та  соціального захисту населення з заявою крім сімей у складі яких є внутрішньо переміщені особи які змінили місце реєстрації, а також особи, які орендують житлове приміщення для проживання і строк дії договору закінчується до 30.04.2021р.

Як буде призначатися субсидія з 1 травня 2020 року тим, хто звертається вперше?

Заява та декларація може бути направлена на адресу управління поштою або в електронній формі через офіційний вебсайт Мінсоцполітики або інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з накладенням кваліфікованого електронного підпису або через уповноважених осіб сільських та селищних рад.

Як можуть отримати субсидію ті, хто втратили роботу в період карантину?

Громадянам, які втратили роботу в період карантину відповідно до п.1 ч.1 ст.40 КЗпПУ, і зареєструвалися в службі зайнятості як безробітні, житлова субсидія призначатиметься на підставі заяви про призначення житлової субсидії та інформації центру зайнятості про їх перебування на обліку.

При цьому в розрахунку субсидії враховуватиметься розмір призначеної допомоги по безробіттю без урахування сум отриманої зарплати.

Чи буде з 1 травня 2020 року при розрахунку житлової субсидії застосований збільшений базовий відсоток плати за житлово-комунальні послуги 20% замість15%?

Збільшення базового відсотка плати за житлово-комунальні послуги проводитиметься з 1-го числа місяця, наступного за місяцем, у якому буде відмінено карантин (замість 1 травня 2020 року).

Які соціальні нормативи будуть застосовуватися при наданні житлової субсидії з 1 травня 2020 року?

На період карантину розрахунок житлової субсидії проводитиметься з урахуванням збільшених на 50 відсотків соціальних нормативів, в межах яких надається субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, а саме для гарячого і холодного водопостачання, водовідведення, газопостачання на приготування їжі і підігрів води, електропостачання, незалежно від кількості днів карантину на місяць.

Оскільки управлінням вже нараховано субсидії за березень 2020 року, відповідний перерахунок за збільшеними соціальними нормативами буде проведено додатково.

Поділитися в соціальних мережах

№ 201

Останній номер газети
«Рідне місто»

Посилання на державні ресурси: