Контакти

62300, м. Дергачі, вул. Сумський шлях, 79-б

derradadergachi@ukr.net

(05763) 3-01-15

ДЕРГАЧІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Офіційний веб-сайт Дергачівської міської ради

Персональний кабінет

Ліквідація наслідків негоди

Сьогодні: 19 квітня 2024 р.
671

У зв’язку із постійними поривами вітру та рясними дощами, за наслідками щоденного об’їзду території міської ради, звернень мешканців міста відбулося

засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Дергачівської міської ради та було прийнято протокольне рішення про проведення невідкладних заходів по запобіганню підтоплення та ліквідацію наслідків вже підтоплених територій.

Так, протягом тижня щодня тривають роботи з прочистки замулених ділянок доріг, пішохідних доріжок, ліквідації зламаних гілок та дерев, стічних канав.

Найбільш підтопленою територією на шляху Харків-Золочів визначено праву сторону міста, від центральної вулиці Сумський шлях. Водяні потоки зі сторони с. Черкаська Лозова, з лісу та полів стрімко нанесли рослинність, тверді побутові відходи та мул до існуючих природних водовідведень та розлилися на території домоволодінь.

Комісією також встановлено, що переважна частина ділянок канав водовідведення, що проходить через приватні домоволодіння знаходиться у захаращеному стані, поросли чагарниками. На жаль,  мають місце і перекриття канав огорожами, будівлями та засипання ґрунтом взагалі. На даний час, комісією розробляються рекомендації для господарів домоволодінь про проведення у визначені строки робіт на території домоволодінь.

Розуміючи складність ситуації та масштаби стихії, міська рада надає допомогу по відкачуванню води з домашніх господарств. На сесію міської ради також готуються матеріали по наданню матеріальної допомоги громадянам, майно яких постраждало від стихійного лиха.

Комунальні підприємства міста також проводять роботи у житловому господарстві багатоквартирних будинків. Є місця пошкодження жолобів на дахах, проводяться роботи по прочистці лівневих стоків, ліквідації підтоплення підвалів тощо.

Маємо надію, що разом впораємося із викликами природи. Виваженість та взаєморозуміння у даному випадку мають ключове значення. Головне чути один одного, конструктивно діяти та доводити вчасно важливу інформацію.

Шановні мешканці міста, не допускаємо розгубленості, відчаю, а допомагаємо один одному і словом і ділом.

Дергачі – це маленька Батьківщина кожного з нас, тільки разом ми – громада.

 Контактний телефон 3-01-14.

потоп 1потоп 4потоп 3потоппотоп 5

Поділитися в соціальних мережах

№ 201

Останній номер газети
«Рідне місто»

Посилання на державні ресурси: