Контакти

62300, м. Дергачі, вул. Сумський шлях, 79-б

derradadergachi@ukr.net

(05763) 3-01-15

ДЕРГАЧІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Офіційний веб-сайт Дергачівської міської ради

Персональний кабінет

«На роботу нема свята»

Сьогодні: 19 квітня 2024 р.
399

- говорить народне прислів’я. І, як бачимо, в дійсності – так і є. Як правило, це повсякденні, начебто не глобальні справи, але саме вони створюють комфорт, красу та ошатність рідного міста. Щоденно у сфері благоустрою працюють близько 15 – 20 людей, які заслуговують на нашу повагу і шану.

Кожного дня вручну проходить збір сміття по центральним вулицям міста. Роботи не видно, бо комусь не захотілось донести папірець до урни, які розміщені майже біля всіх об’єктів у сфері торгівлі. І немає потреби встановлювати урни біля приватних дворів, бо відразу знайдуться такі, що винесуть сміття із домоволодіння. Хтось викидає сміття із проїжджаючого автомобіля.

покос лелека

Щоденно безперебійно йдуть роботи з покосу трави у житлових масивах, місцях загального користування, скверах, дитячих майданчиках, узбіччях центральних вулиць. Роботи не видно – рясні дощі додали сили бур’янам: тільки покосили – знову треба. А ще власники автомобілів, які паркують авто, де зручно. А так би хотілося, щоб автолюбителі реагували на звук тримера і на певний час машини прибирали. А так одні дзвонять: «Чому залишили ділянки?», інші: «Їдьте до нас терміново, машини поки від’їхали!» або: «Чому у нас не косять!?» І так щодня.

 

 

Постійно доглядаються клумби: одні треба полити, інші прополоти, а на деяких підсадити, бо хтось вирвав квіти, можливо для домашньої клумби, а можливо просто так.

Систематично організовуються роботи по підрізанню гілок дерев, кущів вздовж пішохідних стежок, вирізаються чагарники, що закривають виїзди, проїзди.

майданчик пісокпокраска

Щодня потребують прибирання дитячі майданчики у центрі міста, бо дорослі, де сиділи, стояли, залишають пляшки, серветки, інше сміття, хоча до урни максимум 30 метрів.

 

дезінфекція 01

А ще щодня роботи, які позапланово треба зробити обов’язково. Як, наприклад, ліквідація наслідків негоди, дезінфекційні заходи з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

Нажаль, мають постійне місце руйнування об’єктів благоустрою у нічний час. Це і розбиті огорожі, і зламані дерева, і побиті світильники, лави, ігрові конструкції.

зламане 5зламане 01

зламане 03

 

 

 

 

 

 Одні ломають, смітять, руйнують, інші – ретельно наводять порядок.

 благоутрій 1 13.05

Велика повага працівникам, які залучені до громадських робіт від Дергачівської районної філії Харківського обласного центру зайнятості, міській бригаді з благоустрою, яка прийшла працювати за цивільно-правовими угодами, знаючи, що робити доведеться і косарями, і двірниками, і ландшафтними дизайнерами, і столярами, і пильщиками, і…

Від пересічних громадян чекаємо підтримки у єдиному помислі та діях.

ЧИСТО ТАМ, ДЕ НЕ СМІТЯТЬ!

КОМФОРТНО ТАМ, ДЕ ДБАЄМО РАЗОМ ПРО КРАСУ І ЕСТЕТИЧНИЙ ВИГЛЯД!

БАЧИМО ПРОБЛЕМУ – ДОНОСИМО ЇЇ ДО МІСЬКОЇ РАДИ

(за телефонами 3-01-14, 3-11-43, 2-07-44), а не до соціальних мереж для обговорення під гаслом: «Не хочу думати як, але все не так!».

Будьмо гідними звання – ДЕРГАЧІВЕЦЬ!

Працюємо. Створюємо. Для життя. Для людей.

Поділитися в соціальних мережах

№ 201

Останній номер газети
«Рідне місто»

Посилання на державні ресурси: