Контакти

62300, м. Дергачі, вул. Сумський шлях, 79-б

derradadergachi@ukr.net

(05763) 3-01-15

ДЕРГАЧІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Офіційний веб-сайт Дергачівської міської ради

Персональний кабінет

Харківщина рівняється на Нову українську школу. Юлія Світлична

Сьогодні: 29 березня 2024 р.
555

Голова ХОДА взяла участь у дискусійній панелі під час зібрання батьківської громади в Харківському санаторному навчально-виховному комплексі №13.

Керівник області відвідала навчальний заклад 22 березня. Вона ознайомилася з роботою НВК, оглянула нове обладнання, яке придбали протягом останнього року, поспілкувалася з колективом і вихованцями та взяла участь у сучасному варіанті «батьківських зборів» - дискусійній панелі.
Головною темою для обговорення за участю голови ХОДА, вчителів та батьків стала реалізація освітньої реформи на Харківщині.
«Сучасна школа повинна бути оновленою, доступною та цікавою для дітей, - акцентувала Юлія Світлична, розпочинаючи спілкування з батьками вихованців НВК. - Над цим ми й працюємо разом із Міністерством освіти. За останні 3 роки зроблено чимало для розвитку освіти. Минулого року ми провели ремонти майже в 200-х освітніх закладах, цього року збільшили вдвічі фінансування. Продовжимо ремонтувати, закупати нове обладнання, сучасні кабінети, які будуть цікаві для дітей. Харківщина рівняється на Нову українську школу, яка з цього року активно буде запроваджуватися в державі».
Директор КЗ «Харківський санаторний навчально-виховний комплекс №13» Галина Михайленко відзначила, що в закладі активно готуються до впровадження Нової української школи.
«Один із безпосередніх чинників, який буде сприяти успіху реалізації цієї системи, - це співпраця з батьками. Сьогодні ми зібралися, щоб обговорити, як цю співпрацю налагодити. Хочемо показати, як змінюється зміст освіти, які нові технології та методики ми втілюємо в життя», - сказала Галина Михайленко.
Вона повідомила, що протягом останнього часу за сприяння голови ХОДА Юлії Світличної школа отримала нове обладнання, в тому числі кабінети фізики, хімії, біології, іноземних мов.
«Нещодавно – напередодні Нового року – ми отримали новий кабінет для початкових класів. За підтримки обласної державної адміністрації цього року заплановано придбати новий сучасний комплекс для кабінету географії», - розповіла директор НВК.
Під час дискусійної панелі обговорили, зокрема, питання запровадження принципів Нової української школи у навчання, підтримки постійного зв'язку діти-батьки-вчителі та оптимального поєднання навчального процесу з лікувальними та оздоровчими процедурами.
Також під час заходу голова ХОДА передала директору КЗ Харківський санаторний навчально-виховний комплекс №13» Галині Михайленко державну нагороду - «Заслужений працівник освіти України».

Поділитися в соціальних мережах

№ 201

Останній номер газети
«Рідне місто»

Посилання на державні ресурси: