Контакти

62300, м. Дергачі, вул. Сумський шлях, 79-б

derradadergachi@ukr.net

(05763) 3-01-15

ДЕРГАЧІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Офіційний веб-сайт Дергачівської міської ради

Персональний кабінет

Влада пообіцяла передати кошти на місця. І влада тримає слово. Юлія Світлична

Сьогодні: 19 березня 2024 р.
414

5 квітня голова ХОДА бере участь у розширеній урядовій нараді з питань децентралізації та регіонального розвитку, що проходить під головуванням Президента та Прем'єр-міністра України у Вінниці.

5 квітня голова ХОДА бере участь у розширеній урядовій нараді з питань децентралізації та регіонального розвитку, що проходить під головуванням Президента та Прем'єр-міністра України у Вінниці. 

«Децентралізація – це найуспішніша реформа, яка була ініційована Президентом України і зараз активно впроваджується урядом, - відзначила керівник Харківщини Юлія Світлична перед початком наради. - Влада пообіцяла передати кошти на місця, і влада тримає слово. На прикладі Харківської області: бюджет розвитку збільшився в 5 разів. І це нам дозволяє будувати: метрополітен, нові школи, дитячі садочки, спортивні майданчики, центри адміністративних послуг. Уже добудовуємо великий комплекс філармонії, на який чекали харків'яни понад 10 років, та будемо братися до будівництва нового онкологічного центру. Сьогодні будемо зосереджуватися на питаннях подальшого розвитку – без зменшення темпів: будемо розвивати громади, райони області, а також у цілому країну».

Розширена урядова нарада складатиметься з пленарного засідання, на якому розглянуть теми «Український досвід децентралізації: здобутки та завдання на перспективу» та «Економічне зростання регіонів: пріоритет нинішнього етапу децентралізації». Після цього стартують панельні дискусії, що присвячені децентралізації у різних сферах: освіти, охорони здоров'я, наданні адміністративних послуг тощо. Юлія Світлична стане учасником дискусії щодо децентралізації у сфері освіти та реалізації проекту «Нова українська школа».

«За показниками розвитку освіти Харківська область стабільно посідає перші місця в країні. Маємо досвід та креативні ідеї, якими готові поділитися з іншими регіонами та громадами», - сказала голова Харківської ОДА.

Поділитися в соціальних мережах

№ 201

Останній номер газети
«Рідне місто»

Посилання на державні ресурси: