Контакти

62300, м. Дергачі, вул. Сумський шлях, 79-б

derradadergachi@ukr.net

(05763) 3-01-15

ДЕРГАЧІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Офіційний веб-сайт Дергачівської міської ради

Персональний кабінет

До річниці пам'яті Олександра Васильовича Лисицького, Дергачівського міського голови

Сьогодні: 05 травня 2024 р.
1437

29 квітня 2017 року трагічно пішов з життя Дергачівський міський голова Лисицький О.В. Пам'ять нашого мера живе у серцях колег, однодумців та пересічних дергачівців.

Лисицький Олександр Васильович, народився 18 липня 1955 року, освіту мав вищу, закінчив Харківський державний політехнічний університет за спеціальністю «Автомобіле- і тракторобудування» (1994р.), Національну юридичну академію України ім. Ярослава Мудрого за спеціальністю «Правознавство» (2005р.).

Трудову діяльність розпочинав у 1972 році на Дергачівському турбокомпресорному заводі.  З 1973 по 1975 роки проходив строкову військову службу. З 1978 по 1990 рр. працював на Дергачівському футлярному заводі. Пройшов шлях від робітника до начальника цеху.

Лисицький Олександр Васильович на посаді міського голови працював 27 років. Брав участь у семи виборах міського голови. Кожного разу отримував безперечну підтримку виборців, маючи результат від 60% до 80% голосів. Користувався великою повагою і авторитетом серед громади. Ініціативний, за характером був людиною неординарною – з величезним запалом енергії, ентузіазму, рішучості, безмірної уваги до людей та любові до рідних Дергачів. Завжди у турботах і ідеях, не терпів не стриманого слова, був фахівцем у будь-якій справі, головним результатом вважав людську вдячність. Олександр Васильович говорив так: «Помиляється той, хто вважає, що основне завдання голови вміло керувати, тримати під контролем структуру міського самоврядування. Це необхідні умови, але їх замало. В моєму розумінні, голова повинен бути, перш за все, виконробом, щоб кваліфіковано підказати, показати власним прикладом, рішуче брати на себе відповідальність, серед проблем визначати найнагальнішу, мріяти про майбутнє, не зупинятись на досягнутому». Щомісяця звітував перед дергачівцями про свою роботу. Наполегливо відстоював інтереси людей, громади в цілому.

Був членом асоціації міст України. Входив до складу робочої групи від Асоціації міст України по підготовці проекту Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Отримав звання «Почесний громадянин Дергачівського району» (2003р.), нагороджений дипломом лауреата Всеукраїнського конкурсу «Ділова людина України» (2003р.), дипломом лауреата Всеукраїнського рейтингу професійних досягнень «Лідер України» (2004р.) та «Кращий керівник України» (2007р.), орденом 2-го ступеня «Відродження українського козацтва на Слобожанщині» (2008р.). У 2009 році  нагороджений державним орденом «За заслуги» ІІІ ступеня та отримав почесний знак «Дергачівська слава» (2011р.), посмертно присвоєно звання «Почесний громадянин міста Дергачі» (2017р.).

З року в рік під головуванням О.В.Лисицького міська рада успішно реалізовувала заходи щодо покращення інфраструктури міста, благоустрою, співпраці влади з громадою. За часів його керівництва місто повністю газифіковано, підведено газ до трьох віддалених сіл: Ємці, Шовкопляси, Замірці. За результатами обласного конкурсу «Краща сільська, селищна, міська (міст районного значення) рада» місто Дергачі двічі посідало перше місце (у 2002р. і 2008р.). Вагому роботу проводив з культурного розвитку міста, відродженню історичної спадщини. Під його керівництвом  було створено громадський краєзнавчий музей міста (2001р.), засновано міську газету «Рідне місто» (2001р.), видавництво щорічних інформаційних календарів, буклетів. За його безпосередньої участі побачили світ книги: «Дергачі: краю мій Слобожанщино» (1998р.), «Дергачі: минуле і сучасне» (2001р.),  «Дергачі-містечко на Лопані, на великому шляху на Слобожанщині» (2008р.),  «Дергачі. 350 років» (2010р.).

Міський голова започаткував загальноміські заходи: проводи в армію, весільний обряд, випускний міський бал, стипендії кращим учням навчальних закладів міста, спортивні змагання з різних видів спорту на кубок міського голови. Тісно співпрацював та підтримував громадські організації:спілку ветеранів Афганістану,  Всеукраїнську громадську організацію «Союз Чорнобиль України», «Дергачівську районну спілку Ветеранів АТО» та міську первинну організацію ветеранів України. За ініціативою та безпосередньою участю Лисицького О.В. побудовано дві пам’ятні алеї воїнам-афганцям і ліквідаторам аварії на ЧАЕС, пам’ятники Т.Г.Шевченку та першій вчительці.

Безперервні роботи проводились по благоустрою дорожнього покриття вулиць та провулків міста. У 2007 році започаткував щорічний міський конкурс для мешканців Дергачів «Краща прибудинкова територія». Одним із пріоритетів у роботі по благоустрою міста міський голова вбачав в розбудові місць відпочинку дергачівців. Так, по місту розміщено дитячі майданчики, сквери, парки, висаджено два фруктові сади, створено історико-краєзнавче містечко «Січ Деркачі». Активно сприяв розвитку в місті малого та середнього бізнесу. Завдяки активній життєвій та громадській позиції, реалізації ініціатив Лисицького Олександра Васильовича, місто постійно розвивалося.

Життєве кредо Олександра Васильовича: «Будьмо гідними звання – дергачівець».

Принцип роботи – «Працюємо. Створюємо. Для життя, для людей».

Щоденне гасло: «Не підкорюватися обставинам, працювати навіть тоді, коли опускаються руки, коли зробили усе, а результат не задовольняє».

Поділитися в соціальних мережах

№ 201

Останній номер газети
«Рідне місто»

Посилання на державні ресурси: