Контакти

62300, м. Дергачі, вул. Сумський шлях, 79-б

derradadergachi@ukr.net

(05763) 3-01-15

ДЕРГАЧІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Офіційний веб-сайт Дергачівської міської ради

Персональний кабінет

День вшанування учаників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні: 25 квітня 2024 р.
381

26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці стався вибух - найбільша техногенна катастрова за всю історію атамної енергетики. Реактор був повністю зруйнований, і в навколишнє середовище було викинуто велику кількість радіоактивних речовин. 

 

Від наслідків аварії постраждали міліони жителів України та країн поруч. Проблеми зі здоров'ям разних ступенів тяжкості відчуло не лише покоління 80-х, але торкнулися ї іх дітей та онуків.

Однак під найбільший удар потрапили ті, хто героїчно боролися з наслідками катастрофи безпосередньо на місці її виникнення. Вони здійснили справжній подвиг, поводилися як справжні герої, ризикуючи життям заради благополуччя своїх співвітчизників.

Вже за одну тільки можливість вдихати повітря та пити воду, не уражених радіацією, всі ми в неоплатному борзі перед цими сміливими та мужніми людьми.

Двадцять років потому, 14 грудня, в день завершення будівництва саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, указом Президента України було прийнято рішення про відзначення День вшанування учаників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

14 грудня 2018 року біля пам'ятника ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС відбувся мітинг-реквієм пам'яті загиблих Дергачівців, які ціною власного життя подарували нам можливість жити.

Вклонімося ж світлій пам'яти загиблих та побажаємо здоров'я, миру та благополуччя живим.

чаес 5чаес1

чаес2чаес3

Поділитися в соціальних мережах

№ 201

Останній номер газети
«Рідне місто»

Посилання на державні ресурси: