Контакти

62300, м. Дергачі, вул. Сумський шлях, 79-б

derradadergachi@ukr.net

(05763) 3-01-15

ДЕРГАЧІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Офіційний веб-сайт Дергачівської міської ради

Персональний кабінет

Громадські роботи для безробітних – користь для громади

Сьогодні: 05 травня 2024 р.
138

Дергачівська районна філія ХОЦЗ широко застосовує у своїй діяльності активні заходи сприяння зайнятості, однією з них, відповідно до Закону України «Про зайнятість населення», є залучення незайнятого населення до участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру.
Незважаючи на те, що громадські роботи мають тимчасовий характер і можуть виконуватися на умовах неповного робочого дня, але на людину, яка бере участь в таких роботах поширюються всі соціальні гарантії (оплачуються внески і податки, лікарняний, умови праці відповідають встановленим законодавчим нормам). Оплата здійснюється за фактично виконану роботу. В цей же час безробітним продовжує виплачуватися допомога по безробіттю, якщо, згідно закону, вона їм належить. Громадські роботи - це свого роду додатковий заробіток.
Дергачівська міська рада – постійний партнер служби зайнятості у напрямку організації громадських робіт.
Щороку між  Дергачівською районною філією ХОЦЗ та радою укладаються договори для організації громадських робіт. Для участі в таких роботах у квітні направлено 4 осіб. Безробітні виконують роботи  упорядкування цвинтарів, меморіалів, пам'ятників, братських могил, місць поховання загиблих захисників Вітчизни, пам'яток культурної спадщини.
«Для багатьох безробітних, які працюють на тимчасових робочих місцях, при успішному виконанні робіт, така робота може стати постійною. Також такі роботи тимчасового характеру за участю безробітних громадян, дозволяють органам місцевої влади вирішувати першочергові соціальні проблеми територій», - зазначає виконуюча обов’язки Дергачівського міського голови, секретар ради К. Бондаренко. 
Громадські роботи були і залишаються економічно вигідними для всіх сторін, які задіяні в цьому процесі. Це реальна підтримка шукачів роботи, а також конкретна допомога радам у наведенні ладу на їх територіях.

Поділитися в соціальних мережах

№ 201

Останній номер газети
«Рідне місто»

Посилання на державні ресурси: