Контакти

62300, м. Дергачі, вул. Сумський шлях, 79-б

derradadergachi@ukr.net

(05763) 3-01-15

ДЕРГАЧІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Офіційний веб-сайт Дергачівської міської ради

Персональний кабінет

У День пам'яті та скорботи в місті Дергачі перепоховали останки солдата, загиблого у роки Другої світової війни

Сьогодні: 11 травня 2024 р.
401

Сьогодні, 8 травня, на Братській могилі біля Буряківського кладовища відбулася траурна церемонія перепоховання учасника Другої світової війни, нашого земляка Гончаренка Михайла Матвійовича.

Мітинг-реквієм з нагоди перепоховання відбувся за участю керівництва громади, депутатів міської ради, представників міської організації ветеранів України, родичів загиблого, освітян громади, духовенства, військових прикордонної служби, місцевих мешканців.

При проведенні пошукової експедиції у 2020 році на території Ленінградської області було знайдено рештки бійця і капсулу смертного медальйону. Завдяки капсулі було з’ясовано, що вони належать рядовому Михайлу Гончаренку, 1919 року народження, уродженцю міста Дергачі, який загинув в жовтні 1943 року і до цього вважався безвісти зниклим.

Михайло Гончаренко народився на Дергачівщині, в районі Залопанської сотні, у багатодітній родині, де мав двох сестер і двох братів.

До армії Михайла призвали у вересні 1939 року. Проходив військову службу в дивізії особливого призначення відділу Управління НКВС з охорони стратегіних обєктів, де під час проведення спецоперації отримав поранення та потрапив до шпиталю 2754.

15 жовтня 1941 року Гончаренка направлено до 310-ї стрілецької дивізії, у складі якої він воював проти нацистів і загинув під Ленінградом в результаті артилерійського обстрілу в жовтні 1943 року.

В результаті пошукових робіт було встановлено, що в місті Дергачі проживає його двоюрідний онук Сергій Миколайович Садковий з родиною.

Військовослужбовці, що прибули на церемонію перепоховання солдата, здійснили салют в його честь, духовенство провело панахиду за загиблим.

Ми маємо пам’ятати героїв, завдяки яким сьогодні живемо. Ніхто не забутий, ніщо не забуте!

Поділитися в соціальних мережах

№ 201

Останній номер газети
«Рідне місто»

Посилання на державні ресурси: